Γιατί οι άνδρες αποκτούν φαλάκρα;

592

Παρά το ότι είναι γνωστή η ορμόνη, η οποία οδηγεί στην απόπτωση των τριχών, ουσιαστικά η εξελικτική διαδικασία και ο λόγος που εμφανίζεται η φαλάκρα αποτελούν ακόμη ένα μυστήριο για την επιστήμη.

Είτε νωρίτερα, είτε αργότερα το μεγαλύτερο μέρος των ανδρών θα εμφανίσουν φαλάκρα. Σε κάποιους αυτό συμβαίνει ακόμη και μετά το τέλος της ήβης. Σε άλλους η αραίωση είναι σταδιακή και βραδύτερη.

Η φαλάκρα συνήθως μειώνει την αυτοπεποίθηση του παθόντα, καθώς η εύρωστη κόμη είναι δείγμα υγείας και ομορφιά γενικά.

Διαβάστε παρακάτω πέντε αλήθειες και μύθους για την ανδρογενή φαλάκρα, όπως τους κατέγραψε η Mayo Clinic.

Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις άνδρες σε κάποια φάση της ζωής τους θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φαλάκρα προκαλείται λόγω ελαττωματικών κυττάρων αλλά πλήθος αστικοί μύθοι κυκλοφορούν γύρω από αυτή.

Κληρονομική από πατέρα

Δεν υπάρχουν σαφή επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι αν ο πατερας σας έχει φαλάκρα εσείς μπορεί να τη «γλιτώσετε.

Φαλάκρα από το άγχος

Μελέτες έχουν τεκμηριώσει ότι το έντονο άγχος και η πίεση επιβαρύνουν την υγεία των μαλλιών με συνέπεια αυτά να πέφτουν.

Ο ήλιος προκαλεί φαλάκρα

Ο αστικός αυτός μύθος δεν επαληθεύεται από καμία επιστημονική μελέτη.

Έλλειψη σιδήρου

Έχει αποδειχθεί ότι η ‘έλλειψη σιδήρου προκαλεί φαλάκρα. Αλλά η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής αποτελεί ασπίδα προστασίας απέναντι στην απώλεια μαλλιών.

Πάντως αρκετοί δερματολόγοι υποβάλλουν τους ασθενείες σε αιματολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν το πρόβλημα αυτό συνδέεσαι με την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων υγείας όπως αναιμία η θυρεοειδής.

Φταίει η χτένα

Όταν τα μαλλιά αρχίζουν και πέφτουν οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείται βούρτσα και όχι χτένα ώστε να μην σπάνε οι υπόλοιπες και να μην δημιουργείται ψαλίδα.

Φυσικά η φαλάκρα δε σημαίνει και το τέλος της γοητείας ενός άνδρα, αντιθέτων πολλοί άνδρες επιλέγουν μεθόδους να τη δουν σαν ευκαιρία για να αναδείξουν άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ένας τρόπος είναι η περιποίηση των γενιών και των υπολοίπων τριχών του προσώπου.

LEAVE A REPLY